Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović: Svaki učenik na Barutani od danas ima svoje drvo

Objavljeno: 24.11.2021. 16:30 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Savjeta za prava djeteta dr Dritan Abazović posjetio je danas JU OŠ "Savo Kažić", gdje je povodom Dana djeteta, sa dvadesetosam učenika te škole, posadio isto toliko drveća.

Svaki učenik na Barutani od danas ima svoje drvo. Tako su Iva, Marina, Viktor, Slobodan, Lazar, Jovana i svi ostali, dobili svoje stablo koje će krasati dvorište škole i cijeli život ih podsjećati na đačko doba. Cilj je da svako dijete u Crnoj Gori dobije svoje drvo. Put je dug, ali ispravan. Jačajmo ekološku svijest, čuvajmo planetu i živimo našu zelenu Crnu Goru, istakao je Abazović.

Abazović je naglasio da je ovo samo jedna u nizu planiranih aktivnosti sa djecom i istakao značaj ovakvih i sličnih aktivnosti u cilju edukacije djece o ekologiji i značaju očuvanja životne sredine.

Zasađena drveća simbolično su nazvana po imenima svih dvadesetosam učenika škole na Barutani.

Akcija je realizovana u prisustvu Budimke Vukčević, direktorice JU OŠ "Savo Kažić" na Barutani i predstavnika MZ Barutana, a u saradnji sa gradskim preduzećem “Zelenilo” d.o.o. koje je pomoglo aktivnost i doniralo dio sadnica.

Dritan Abazović - akcija sadnje drveća povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta (24.11.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?