Абазовић: Сваки ученик на Барутани од данас има своје дрво

Објављено: 24.11.2021. 16:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе и предсједник Савјета за права дјетета др Дритан Абазовић посјетио је данас ЈУ ОШ "Саво Кажић", гдје је поводом Дана дјетета, са двадесетосам ученика те школе, посадио исто толико дрвећа.

Сваки ученик на Барутани од данас има своје дрво. Тако су Ива, Марина, Виктор, Слободан, Лазар, Јована и сви остали, добили своје стабло које ће красати двориште школе и цијели живот их подсјећати на ђачко доба. Циљ је да свако дијете у Црној Гори добије своје дрво. Пут је дуг, али исправан. Јачајмо еколошку свијест, чувајмо планету и живимо нашу зелену Црну Гору, истакао је Абазовић.

Абазовић је нагласио да је ово само једна у низу планираних активности са дјецом и истакао значај оваквих и сличних активности у циљу едукације дјеце о екологији и значају очувања животне средине.

Засађена дрвећа симболично су названа по именима свих двадесетосам ученика школе на Барутани.

Акција је реализована у присуству Будимке Вукчевић, директорице ЈУ ОШ "Саво Кажић" на Барутани и представника МЗ Барутана, а у сарадњи са градским предузећем “Зеленило” д.о.о. које је помогло активност и донирало дио садница.

Dritan Abazović - akcija sadnje drveća povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta (24.11.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?