Premijer Krivokapić čestitao Božić

Objavljeno: 06.01.2022. 18:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je Božić sveštenstvu i vjernicima, koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

„Blagi dani nas upućuju da moramo svoje pomisli, misli, djela i postupke usmjeriti tako da ne udaljavamo jedni druge, nego da zbližimo jedni druge. To traži da oprostimo za sve ono što smo pogrešno uradili, pomislili ili učinjeli bilo kome. To je naš znak koji je obavezujući, za ove dane. Upravo Božić kao praznik koji govori o tome, da je čovjek srodan s Bogom, jer se rodio Bogomladenac, mi moramo, isto tako, da svojim djelima pokažemo da smo dostojni tog puta ka savršenstvu. Da bi to ostvarili, jedni druge, treba da prigrlimo, da iskažemo onu najveću radost, a to je radost, koju upravo Božić obsija svima nama. I nigdje kao u Crnoj Gori, ne slavi se ovaj dan, tradicionalno i u skladu sa najvećim hrišćanskim vrijednostima. To svjedoči i iguman Stefan, ali to svjedoče i svi dani poslije njega, kada smo pokazali da u svom domu, sa porodicom, ovaj najveći događaj, proslavljamo radujući se. Upravo ta radost i svjetlost, koja je krenula iz vitlejemske pećine, zrači do dana današnjeg, zračiće i uvijek, do kraja svijeta.

Svim građanima želim da poručim, da je nama najvažnije, da mir, sloga, zdravlje i blagostanje stanuje u svim našim domovima u sve dane naših života. Za zdravu Crnu Goru! Mir Božiji, Hristos se rodi!", navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Premijer Zdravko Krivokapić - Božićna čestitka (06.01.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?