Премијер Кривокапић честитао Божић

Објављено: 06.01.2022. 18:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је Божић свештенству и вјерницима, који овај празник славе по јулијанском календару.

„Благи дани нас упућују да морамо своје помисли, мисли, дјела и поступке усмјерити тако да не удаљавамо једни друге, него да зближимо једни друге. То тражи да опростимо за све оно што смо погрешно урадили, помислили или учињели било коме. То је наш знак који је обавезујући, за ове дане. Управо Божић као празник који говори о томе, да је човјек сродан с Богом, јер се родио Богомладенац, ми морамо, исто тако, да својим дјелима покажемо да смо достојни тог пута ка савршенству. Да би то остварили, једни друге, треба да пригрлимо, да искажемо ону највећу радост, а то је радост, коју управо Божић обсија свима нама. И нигдје као у Црној Гори, не слави се овај дан, традиционално и у складу са највећим хришћанским вриједностима. То свједочи и игуман Стефан, али то свједоче и сви дани послије њега, када смо показали да у свом дому, са породицом, овај највећи догађај, прослављамо радујући се. Управо та радост и свјетлост, која је кренула из витлејемске пећине, зрачи до дана данашњег, зрачиће и увијек, до краја свијета.

Свим грађанима желим да поручим, да је нама најважније, да мир, слога, здравље и благостање станује у свим нашим домовима у све дане наших живота. За здраву Црну Гору! Мир Божији, Христос се роди!", наводи се у честитки премијера Кривокапића.

Premijer Zdravko Krivokapić - Božićna čestitka (06.01.2022.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?