Bratić i Trpkoski: Prijateljski odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije zajednički interes

Objavljeno: 04.06.2021. 12:29 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, primila je danas Nj. E. ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, gospodina Mihajla Trpkoskog. Ministarka je ambasadoru poželjela srdačnu dobrodošlicu, saopštivši da se raduje dobroj saradnji i prijateljskim odnosima.

„Nadam se da ćemo imati izvanrednu saradnju, odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije su prijateljski, a to potvrđuje više od šezdeset zajedničkih sporazuma“, poručio je ambasador Trpkoski, uz zahvalnost na prijemu. Sagovornici su razmatrali mogućnost poboljšanja saradnje između dvije zemlje u oblasti sporta i kulture, a bilo je riječi i o međunarodnom projektu SEEIIST, gdje Crna Gora i Sjeverna Makedonija, uz druge partnerske zemlje, ostvaruju uspješnu saradnju.

Ambasador Trpkoski je aktuelizovao i, ranije najavljivanu, mogućnost zajedničkog podizanja i otvaranja spomenika Vladimiru i Kosari, na teritoriji Crne Gore, poručujući da bi oživljavanje sjećanja na ovu lijepu legendu predstavljalo konkretan i vidljiv trag o uspješnoj saradnji dvije prijateljske države. Ministarka Bratić je kazala da je zainteresovana za konkretizaciju ove ideje i da postoji dobra volja da se ona, nekad, sprovede u djelo.

Sagovornici su se usaglasili da je obostrani interes puna i najbolja saradnja i da treba unapređivati odnose na svim poljima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?