Brđanin i Švejdar saglasni: Zajedničkim snagama protiv kriminala

Objavljeno: 10.06.2021. 11:19 Autor: Uprava policije

V.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin se danas sastao sa predsjednikom policije Republike Češke Janom Švejdarom gdje su razgovarali o strateškim i operativnim pitanjima zajedničkog djelovanja dvije policije.

Saradnja sa ovom evropskom policijom je od značaja za Upravu policije s aspekta suočavanja sa inkriminisanim radnjama sa međunarodnim elementom.

Istražitelji crnogorske policije kroz kanale međunarodne saradnje ostvaruju intenzivnu komunikaciju sa češkom policijom i razmjenjuju operativne informacije od značaja za praćenje, otkrivanje i procesuiranje članova kriminalnih grupa – je činjenica koja je konstatovana na sastanku.

Brđanin je u razgovoru sa Švejdarom izrazio otvorenost za jačanje oblasti ciljanih potraga koje će sprovoditi ove dvije policije što će doprinijeti još snažnijem odgovoru prema namjeri članova kriminalnih grupa iz Crne Gore da pronađu utočište u evropskim zemljama.

„Reformski put Uprave policije je započet, čvrsto stojim pri stavu da ćemo u namjeri stvaranja moderne policije istrajati, a novi menadžment crnogorske policije je garant da će ovaj proces biti spoveden do kraja“ – naglasio je Zoran Brđanin.

Švejdar je kazao: „Posjeta našim kolegama u Crnoj Gori nije slučajna, prepoznali smo i cijenimo spremnost crnogorske policije u odlučnom i čvrstom stavu da stane na put organizovanom kriminalu, te dodao, češka policija računa na crnogorsku policiju kao ravnopravnog partnera u sprečavanju međunarodnog kriminala na evropskom tlu.“

Takođe, Brđanin je izrazio zainteresovanost za jačanje saradnje specijalnih jedinica dvije policije, sa akcentom na razmjenu iskustava i praksi u ovoj oblasti, što bi našim specijalnim snagama bilo značajno radi buduće reforme specijalne policijske jedinice Crne Gore.

Švejdar je izrazio interesovanje za upućivanje policijski službenika Republike Češke u Crnu Goru za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone, da zajedno sa ostalim policijama potpisnicama protokola i crnogorskom policijom doprinosu bezbjednosti svojih građana na crnogorskom primorju.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/7
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?