Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

DELEGACIJA MINISTARSTVA PRAVDE, LJUDSKIH I MANJINSKIH PRAVA PRISUSTOVALA MEMORIJALNOM OKUPLJANJU “DUŠOM ZA SREBRENICU”

Objavljeno: 11.07.2021. 10:30 Autor: Ministarstvo pravde

Delagacija Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava učestvovala je danas na memorijalnom okupljanju pod nazivom “Dušom za Srebrenicu” koje je, povodom obilježavanja Evropskog dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i Dana sjećanja na civilne žrtve ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-2001. godine, organizovalo Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori.

Polaganjem cvijeća u Spomen parku na Pobrežju u Podgorici, delegacija Ministarstva u sastavu: Sergej Sekulović – ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, Boris Marić – državni sekretar,  Bojan Božović - državni sekretar i Mirela Ramčilović, načelnica Direkcije za nacionalne i etničke manjine, odala je poštu nastradalim civilnim žrtvama i iskazala solidarnost sa preživjelima.

Svoju opredijeljenost  trajnom pomirenju i vraćanju povjerenja među narodima u regionu, te punu posvećenost evropskim i evroatlantskim vrijednostima, odnosno promovisanju demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i temeljnih sloboda i suživota, kao najvećih vrijednosti društva, Crna Gora je potvrdila nedavnim donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je Skupština Crne Gore usvojila 17. juna, 2021. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?