Direktor Brđanin na 89. Generalnoj skupštini Interpola u Istanbulu

Objavljeno: 23.11.2021. 11:36 Autor: Uprava policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sa svojim saradnicima učestvuje na 89. Generalnoj skupštini Interpola koja se ove godine održava u Istanbulu u Republici Turskoj od 23. do 25. novembra.

Na godišnjem zasijedanju Generalne skupštine Interpola raspravljaće se i odlučivati o predlozima za izmjene pravila i principa funkcionisanja organizacije koji bi pružili što kvalitetniji doprinos u ostvarivanju ciljeva koje ova organizacija ima, te će biti riječi i o najvećim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama sa kojima se suočava cijeli svijet, kao i o modalitetima za jačanje saradnje među državama članicama.

Ovo je događaj koji je okupio šefove policija i najviše zvaničnike iz bezbjednosnog sektora iz preko 160 država i kojom prilikom Crna Gora kao članica Generalne skupštine aktivno učestvuje i pruža svoj doprinos u donošenju značajnih odluka koje su od ključnog značaja za dalje funkcionisanje organizacije.

Ovogodišnje zasijedanje na dnevnom redu ima glasanje za prijem Federalne države Mikronezije, izbor za predsjednika Interpola, izbor članova izvršnog odbora Interpola, izbor članova Komisije za kontrolu Interpolovih fajlova (CCF), usvajanje rezolucija, strategija, budžeta i izvještaja, kao i izbor države domaćina za održavanje sljedećeg godišnjeg zasijedanja ovog tijela.


Galerija

gallery.media[0].alt
1/2
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?