Državni sekretar Krvavac održao sastanak sa Nj.E. Karlom Urbanom, ambasadorom Češke u Crnoj Gori

Objavljeno: 15.09.2021. 12:56 Autor: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Državni sekratar Ministarstva finansija i socijalnog staranja, g-din Branko Krvavac, sa saradnicima, primio je danas NJ. E. ambasadora Češke u Crnoj Gori, g-dina Karela Urbana.

Na početku sastanka razgovarano je o predlogu Ministarstva finansija Češke Republike za održavanje prve runde pregovora o Nacrtu Protokola za izmjenu Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.

Obje strane su iskazale spremnost u potpisivanju protokola, upoznajući se o potrebnoj proceduri i definisanju potencijalnih termina za sastanke koje prethode usvajanju protokola.

U nastavku sastanka g-din Krvavac upoznao je ambasadora, g-dina Urbana o trenutnoj ekonomskoj situaciji, kao i očekivanjima u narednom periodu. G-din Krvavac ukazao je na pozitivne rezultate turističke sezone, što će biti glavni doprinos oporavku ekonomije, kao i da se na osnovu rezultata iz juna, jula i avgusta mjeseca koji pokazuju ostvarenje suficita budžeta, do kraja godine može očekivati projektovana stopa rasta ekonomije i ostvarenje planiranog nivoa deficita. Takođe, državni sekretar upoznao je ambasadora sa daljim planovima ministarstva na jačanju stabilnosti javnih finansija kao i budućih reformi u cilju postizaja dinamičnog i održivog ekonomskog rasta.

G-din Urban zahvalio se na otvorenom razgovoru uz nadu za dalji oporavak ekonomije imajući u vidu potencijale koje Crna Gora posjeduje, uz prepoznatu potrebu realizacije infrastrukturnih projekata.  

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?