Dukaj- Grubišić: Jačanje saradnje u oblasti javne uprave

Objavljeno: 10.05.2022. 13:30 Autor: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave mr Maraš Dukaj sastao se danas sa ambasadorom Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj.E. Veselkom Grubišićem.

Ambasador Grubišić je čestitao ministru Dukaju stupanje na dužnost i izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Hrvatske.

Grubišić je pozdravio aktivnosti na planu izgradnje moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori i izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da Hrvatska svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave.

„Republika Hrvatska će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija i za nas je od velike važnosti nastavak evropskog puta Crne Gore“, istakao je Grubišić.

Ministar Dukaj se zahvalio na podršci Republike Hrvatske i predstavio je prioritete u radu ovog resora i aktivnosti u procesu reforme javne uprave i uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

„Pred Ministarstvom javne uprave je puno izazova i odgovor na te izazove vidimo u poboljšanju kvaliteta javne usluge, modernizaciji u javnom sektoru, s posebnim akcentom na razvoj e-uprave i digitalnog društva“, kazao je ministar Dukaj.

Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najboljih praksi u oblasti javne uprave.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?