Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana radionica povodom finalizacije predloga za određivanje cijene ugljenika

Objavljeno: 21.04.2022. 11:10 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Crnoj Gori su odobrena sredstva Svjetske banke u iznosu od 150 000 dolara za izradu projektnog predloga kako bi se odobrio grant od 2 miliona čiji je cilj uspostavljanje stabilnog nacionalnog sistema za određivanje cijena ugljenika u skladu sa zahtjevima politike EU i prikupljanje sredstava za sve potrebe zaštite životne sredine iz stacionarnih postrojenja na jedinstvenom principu (prikupljanje emisije CO2) i njihova raspodjela u skladu sa propisima.

Tim povodom je održana radionica na temu “Finalizacije projektnog predloga u okviru Plana podrške spremnosti za određivanje cijene ugljenika na tržištu (Carbon Pricing) posredstvom programa Partnerstva za implementaciju tržišta (PMI)“.

Na samom početku, prisutnima su se obratili g-đa Tamara Babayan, kordinator projekta ispred Svjetske banke, g-đa Danijela Čabarkapa, rukovoditeljka u Direkciji za klimatske promjene Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i međunarodni konsultant, g-din David Williams.

Međunarodni konsultanti angažovani na izradi projektnog predloga u okviru Plana podrške spremnosti za određivanje cijene ugljenika na tržištu (Carbon Pricing) posredstvom programa Partnerstva za implementaciju tržišta (PMI) su finalizovali i predstavili projektni predlog koji obuhvata određivanje cijena ugljenika u razvojnoj politici, političku posvećenost, kapacitet i strukturu podrške za određivanje cijena ugljenika kao i detaljnu analizu mogućnosti zemlje za pristupanje mehanizmu uvođenja takse CO2.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/3 Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?