Injac - Reintjes: Nastavak podrške Kraljevine Holandije evropskom putu Crne Gore

Objavljeno: 03.11.2021. 07:58 Autor: Ministarstvo odbrane

Ministarka odbrane prof. dr Olivera Injac, primila je novoimenovanog, nerezidentnog ambasadora Holandije u Crnoj Gori, Teodorasa Antoniosa Reintjesa. 

Injac je izrazila zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa dvije države u oblasti odbrane, te iskazala nadu da će se tokom ove godine saradnja i međusobna interakcija vratiti na period prije pandemije COVID-19, u cilju obnove i jačanja ustaljenih principa saradnje.

Ona se zahvalila na podršci Holandije u ostvarivanju crnogorskih vanjskopolitičkih prioriteta, uz očekivanje da će ta podrška ostati konzistentna kada je riječ o evropskoj perspektivi Crne Gore i država Zapadnog Balkana. Injac se posebno osvrnula na značaj donacija Kraljevine Holandije u proteklom periodu, sa fokusom na MONDEM program, imajući u vidu važnost uništavanja viškova naoružanja. Takođe, i na podršku u opremanju učionica za samostalno učenje stranih jezika pripadnika Vojske Crne Gore.

Ambasador Reintjes je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima koje njeguju dvije države, uz konstataciju da su oni dodatno osnaženi savezništvom u Alijansi. On je istakao da će u fokusu njegovog mandata biti dalje unapređivanje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Sagovornici su se saglasili da dvije države imaju zajedničke ciljeve i podudarne interese u domenu bilateralne agende, evropskih poslova i saradnje u multilateralnim strukturama, te izrazili obostranu spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/2
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?