Intenzivirati realizaciju projekata iz oblasti upravljanja otpadom

Objavljeno: 18.05.2022. 10:28 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, razgovarala je danas sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Remonom Zakarija, i tom prilikom su razmijenjene informacije o projektima proširenja sistema Regionalnog vodovoda, upravljanja otpadnim vodama, ali i o projektima iz oblasti energetike i unapređenja efikasnosti vodosnabdijevanja zamjenom azbestnocementnih cijevi.

“Posebnu pažnju u narednom periodu posvetićemo onim projektima EBRD-a koji mogu doprinijeti daljem razvoju infrastrukture Crne Gore u pogledu upravljanja otpadom, jer nam je rješavanje otvorenih pitanja iz te oblasti od velikog značaja za ispunjavanje aktivnosti iz Poglavlja 27 i ubrzanje procesa evropskih integracija”, saopštila je ministarka Novaković Đurović.

Tokom sastanka, Zakarija je ministarki Novaković predočio da očekuje intenziviranje saradnje kako bi se ne samo završili postojeći projekti, već i ojačali kapaciteti lokalne samouprave u cilju razvoja i korištenja izgrađene infrastrukture.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Direktorata za ekologiju, Dušan Bugarin, v.d. generalnog direktora Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene, Ljubiša Pavićević i glavni bankar u EBRD-u, Radoslav Ralević.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?