Jugopetrol donirao računarsku opremu osnovcima

Objavljeno: 10.06.2022. 12:18 Autor: Ministarstvo prosvjete

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, kao društveno odgovorna kompanija, donirala je računarsku opremu  osnovnim školama širom Crne Gore. Ovom donacijom poboljšaće se kvalitet sprovođenja nastavnog plana i programa iz informatičkih predmeta. Predmet donacije čini 30 računara i monitora sa potrebnom pratećom opremom.

jugopetrol

Vrijedna donacija uručena je osnovnim školama uz prisustvo predstavnika sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u Ministarstvu prosvjete Borisa Jovanovića i predstavnica Jugopetrola Sare Ivanović Božović – marketing menadžera i Vanja Janković – referenta marketinga.

jugopetrol

Ove godine Jugopetrol obilježava 75 godina od svog osnivanja, a aktivnosti na ovom planu dodatno povezuju kompaniju sa zajednicom, omogućavajući kompaniji da bude aktivan član društva kroz poboljšanje uslova rada i obrazovanja.

Na sjeveru Crne Gore, u srijedu 8. juna, isporučena je računarska oprema u osnovne škole: „Pavle Žižić“ Bijelo Polje, „Savin Bor“ Petnjica, „Donja Ržanica“ Berane, „Bajo Jojić“ Andrijevica i „25. Maj „ Rožaje.

Ostatak donacije danas je uručen osnovnim školama „Miroslav Koljenšić“ Danilovgrad i „Jovan Tomašević“ Bar u kojima se ova akcija završava.

Ministarstvo prosvjete se zahvaljuje kompaniji Jugopetrol AD na ovoj društveno odgovornoj inicijativi,  koja će omogućiti poboljšanje  kvaliteta nastave iz informatičkih predmeta u seoskim školama,  kojima je ovakav vid pomoći najpotrebniji. Unaprjeđenje računarske infrastrukture u vaspitno-obrazovnim  ustanovama predstavlja jedan od prioritetnih ciljeva „Strategije za digitalizaciju obrazovnog sistema“ koju je Ministarstvo prosvjete usvojilo u decembru prošle godine.

Prepoznajući  važnost saradnje sa privatnim sektorom, Ministarstvo poziva i druge kompanije da slijede pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja Jugopetrola ulaganjem u obrazovni sistem Crne Gore, što predstavlja najbolju investiciju u  budućnost naše djece.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?