Konjević - Medoks: Nastavak snažne podrške Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori i regionu

Objavljeno: 12.05.2022. 14:00 Autor: Ministarstvo odbrane

Nastavak snažne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom s ciljem očuvanja stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i nastavak uspješne saradnje u oblasti odbrane i modernizacije Vojske Crne Gore bile su ključne teme sastanka potpredsjednika Vlade i ministra odbrane mr Raška Konjevića i britanske ambasadorke Karen Medoks.

Članstvo Crne Gore u NATO-u je garant stabilnosti i nepovredivosti njenih granica i očuvanja njene nezavisnosti. Istaknuta je puna posvećenost nastavku saradnje sa NATO saveznicima, a ministar Konjević je obavijestio ambasadorku Medoks da će vladavina prava ostati u vrhu prioriteta rada nove Vlade. Takođe, ukazano je i na potrebu da se pitanje vojnog poligona na Sinjajevini aktuelizuje i riješi kako bi Vojska Crne Gore dobila poligon neophodan za izgradnju njenih kapaciteta.

Ministar Konjević je istakao da Crnu Goru i Ujedinjeno Kraljevstvo krase tradicionalno dobri odnosi i da u tom duhu treba nastaviti, te da uspješan odnos naročito treba afirmisati u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala, kao i odbrane i bezbjednosti.

Ambasadorka Medoks je poželjela uspješan mandat ministru Konjeviću, izražavajući zadovoljstvo odličnim odnosima kao i dinamikom saradnje dviju država u oblasti odbrane. Ona je naglasila da Crna Gora i širi region može računati na podršku Ujedinjenog Kraljevstva, posebno u kontekstu narušene bezbjednosti na evropskom kontinentu uslijed rata u Ukrajini.

Ističući zadovoljstvo dinamikom razvoja saradnje, posebno u oblasti profesionalnog školovanja i usavršavanja, sagovornici su izrazili uvjerenje da će dvije prijateljske, partnerske i savezničke zemlje nastaviti uspješno da sarađuju i u narednom periodu, jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih aktivnosti i projekata.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/1
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?