Коњевић - Медокс: Наставак снажне подршке Уједињеног Краљевства Црној Гори и региону

Објављено: 12.05.2022. 14:00 Аутор: Министарство одбране

Наставак снажне сарадње са Уједињеним Краљевством с циљем очувања стабилности у региону Западног Балкана, као и наставак успјешне сарадње у области одбране и модернизације Војске Црне Горе биле су кључне теме састанка потпредсједника Владе и министра одбране мр Рашка Коњевића и британске амбасадорке Карен Медокс.

Чланство Црне Горе у НАТО-у је гарант стабилности и неповредивости њених граница и очувања њене независности. Истакнута је пуна посвећеност наставку сарадње са НАТО савезницима, а министар Коњевић је обавијестио амбасадорку Медокс да ће владавина права остати у врху приоритета рада нове Владе. Такође, указано је и на потребу да се питање војног полигона на Сињајевини актуелизује и ријеши како би Војска Црне Горе добила полигон неопходан за изградњу њених капацитета.

Министар Коњевић је истакао да Црну Гору и Уједињено Краљевство красе традиционално добри односи и да у том духу треба наставити, те да успјешан однос нарочито треба афирмисати у области владавине права, борбе против организованог криминала, као и одбране и безбједности.

Амбасадорка Медокс је пожељела успјешан мандат министру Коњевићу, изражавајући задовољство одличним односима као и динамиком сарадње двију држава у области одбране. Она је нагласила да Црна Гора и шири регион може рачунати на подршку Уједињеног Краљевства, посебно у контексту нарушене безбједности на европском континенту услијед рата у Украјини.

Истичући задовољство динамиком развоја сарадње, посебно у области професионалног школовања и усавршавања, саговорници су изразили увјерење да ће двије пријатељске, партнерске и савезничке земље наставити успјешно да сарађују и у наредном периоду, јачањем постојећих, али и дефинисањем нових активности и пројеката.

Галерија

gallery.media[0].alt
1/1
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?