Konjević sa ambasadorkom Rajnke: Nastavak intenzivne saradnje Crne Gore i SAD

Objavljeno: 11.05.2022. 15:30 Autor: Ministarstvo odbrane

Posvećenost demokratskim vrijednostima i nastavak intenzivne saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama koja će unaprijediti odbrambeni i bezbjednosni sistem Cne Gore, a samim tim i doprinijeti održanju regionalnog mira i stabilnosti, bila je ključna tema današnjeg sastanka potpredsjednika Vlade i ministra odbrane mr Raška Konjevića i ambasadorke SAD, Džudi Rajzing Rajnke.

Ministar Konjević je istakao da „ostajemo posvećeni izgradnji Crne Gore koja je suštinski građanska, sekularno orijentisana i zasnovana na ključnoj vrijednosti, a to je multietničko i multikulturalno društvo“. Govoreći o prioritetnim aktivnostima Ministarstva odbrane u narednom periodu, izdvojio je potrebu nastavka modernizacije Vojske Crne Gore u cilju održavanja njene borbene gotovosti, nastavak učešća u međunarodnim misijama i operacijama, kao i ispunjavanje aktivnosti iz NATO agende.

Ambasadorka Rajnke je čestitala ministru Konjeviću na preuzimanju novih dužnosti i naglasila da SAD ostaje pouzdan saveznik Crnoj Gori, ističući da će pružiti bezrezervnu podršku u nastojanjima Ministarstva odbrane da unaprijedi sposobnosti Vojske Crne Gore. Ocijenila je da je saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore u različitim oblastima veoma sadržajna i da će se u narednom periodu sagledati modaliteti za njeno dalje unapređenje.

Tokom sastanka zaključeno je da će se kroz intenzivne bilateralne kontakte i realizaciju dogovorenih planova saradnje raditi na snaženju odbrambeno-vojnih i ukupnih prijateljskih i partnerskih odnosa dvije države.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/2
item.alt

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?