Коњевић са амбасадорком Рајнке: Наставак интензивне сарадње Црне Горе и САД

Објављено: 11.05.2022. 15:30 Аутор: Министарство одбране

Посвећеност демократским вриједностима и наставак интензивне сарадње са Сједињеним Америчким Државама која ће унаприједити одбрамбени и безбједносни систем Цне Горе, а самим тим и допринијети одржању регионалног мира и стабилности, била је кључна тема данашњег састанка потпредсједника Владе и министра одбране мр Рашка Коњевића и амбасадорке САД, Џуди Рајзинг Рајнке.

Министар Коњевић је истакао да „остајемо посвећени изградњи Црне Горе која је суштински грађанска, секуларно оријентисана и заснована на кључној вриједности, а то је мултиетничко и мултикултурално друштво“. Говорећи о приоритетним активностима Министарства одбране у наредном периоду, издвојио је потребу наставка модернизације Војске Црне Горе у циљу одржавања њене борбене готовости, наставак учешћа у међународним мисијама и операцијама, као и испуњавање активности из НАТО агенде.

Амбасадорка Рајнке је честитала министру Коњевићу на преузимању нових дужности и нагласила да САД остаје поуздан савезник Црној Гори, истичући да ће пружити безрезервну подршку у настојањима Министарства одбране да унаприједи способности Војске Црне Горе. Оцијенила је да је сарадња са Министарством одбране Црне Горе у различитим областима веома садржајна и да ће се у наредном периоду сагледати модалитети за њено даље унапређење.

Током састанка закључено је да ће се кроз интензивне билатералне контакте и реализацију договорених планова сарадње радити на снажењу одбрамбено-војних и укупних пријатељских и партнерских односа двије државе.

Галерија

gallery.media[0].alt
1/2
item.alt

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?