Milović u posjeti FBI: Intenziviranje borbe protiv malignih uticaja i organizovanog kriminala

Objavljeno: 24.05.2024. 08:21 Autor: Ministarstvo pravde

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastao se sa predstavnicima Federalnog Istražnog Biroa (FBI) u. Tokom sastanka, naglašena je neophodnost detaljnije analize malignih uticaja koji se iz inostranstva vrše na Crnu Goru, a poseban akcenat stavljen je na potrebu izgradnje kapaciteta unutar Crne Gore za slične vrste analiza, čime bi se omogućila brža i efikasnija reakcija na sve oblike spoljašnjih prijetnji.

Sastanak je potvrdio odličnu saradnju između crnogorskih institucija i FBI, što se posebno odnosi na Specijalno državno tužilaštvo (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) i Ministarstvo pravde. Dogovorena je dalja kontinuirana saradnja i razmjena podataka tokom istraga, što će omogućiti još efikasniju borbu protiv kriminala i visoke korupcije, a ministar Milović i predstavnici FBI zaključili su da je potrebno intenzivirati saradnju tokom istraga u slučajevima organizovanog kriminala.

Takođe, tokom sastanka je konstatovan značajan napredak koji je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ovaj napredak je rezultat kontinuiranih reformi i posvećenosti crnogorskih institucija ka uspostavljanju vladavine prava. U tom kontekstu, istaknuto je da će nastavak saradnje s FBI biti ključan za dalji razvoj i jačanje crnogorskih kapaciteta u borbi protiv ovih pošasti.

Ministar Milović je upoznat sa radom i metodologijama Federalnog Istražnog Biroa, a posjeta je pružila dragocjene uvide i iskustva koja će biti primijenjena u daljem radu crnogorskih pravosudnih institucija, doprinoseći jačanju njihovih kapaciteta i efikasnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?