Ministarstvo pravde započelo proces ustupanja kancelarija SDT-u

Objavljeno: 19.06.2024. 09:34 Autor: Ministarstvo pravde

Ministarstvo pravde danas je započelo sa ustupanjem određenog broja kancelarija u zgradi u Ulici Vuka Karadžića Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Primopredaji su prisustvovali ministar pravde Andrej Milović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Ministarstvo pravde, predvođeno ministrom Milovićem, nastavlja aktivno da podržava Specijalno državno tužilaštvo, svjesno njihovih trenutnih prostornih ograničenja i značaja njihovog rada za cijelo društvo i državu. Ovaj čin, naglašeno je tokom primopredaje, predstavlja privremenu pomoć koja će omogućiti neophodni prostor za SDT i unaprijediti njihove uslove rada na aktuelnoj adresi prije nego što se Specijalno državno tužilaštvo preseli u staru zgradu Vlade.

Ministar Milović je izrazio zadovoljstvo što danas može da ustupi desetak kancelarija GST-u, uzevši u obzir važnost svakog mogućeg doprinosa unaprijeđenja rada tužilaštva. Takođe je najavio da će, shodno planu koji je izradilo Ministarstvo pravde, uskoro biti stvoreni svi uslovi za preseljenje SDT-a i SPO-a u prostorije koje se za tu svrhu opremaju u staroj zgradi Vlade.

Glavni specijalni tužilac Novović je zahvalio Miloviću na ovoj podršci, ističući da prostorna i tehnička ograničenja značajno otežavaju rad institucije kojom rukovodi, te da će ova pomoć biti od izuzetne važnosti za unapređenje njihovih aktivnosti.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?