Ministar Vuković učestvuje na dvodnevnoj Euromoney konferenciji u Beču

Objavljeno: 16.01.2024. 13:29 Autor: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Novica Vuković sa saradnicima učestvuje na dvodnevnoj Euromoney konferenciji u Beču, koja okuplja preko 1000 investitora iz regiona, Evrope i cijelog svijeta.

Paunović i Vuković

U fokusu ovogodišnjih razgovora su izazovi sa kojima se suočava ekonomija centralne i istočne Evrope u kontekstu nestabilnosti finansijskih tržišta, kao i modaliteti za prevazilaženje istih kroz podršku ubzanijem rastu i razvoju.

Kroz panel diskusije, radionice i okrugle stolove, učesnicima konferencije omogućena je direktna razmijena informacija i mišljenja o daljim mogućnostima saradnje država i predstavnika kapitala na finansijskom tržištu.

Na marginama konferencije, ministar Vuković sastao se sa predstavnicima bankarskog sektora, finansijskih institucija i investicionih grupacija sa kojima je razgovarao o mogućnostima obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta Crne Gore za 2024. godinu po što povoljnijim uslovima.

Sastanci su održani sa visokim predstavnicima  banaka: LBBW, MUFG, Erste Group, Bank of America, UniCredit, CEEMEA, JP Morgan, Deutche, Citibank i Societe Generale.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?