Ministri finansija o zajedničkim projektima Crne Gore i Srbije

Objavljeno: 03.08.2021. 08:39 Autor: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić sastao se danas u Beogradu sa ministrom u Vladi Republike Srbije Sinišom Malim, a na sastanku je bilo riječi o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, za koju je ocijenjeno da je dobra, ali i da postoji prostora za njen dalji napredak.

Ministri su se saglasili da su imali veoma konstruktivan sastanak, na kojem su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Evropi i svijetu, s obzirom na pandemiju korona virusa koja ima značajan uticaj na svjetsku ekonomiju.

Na sastanku je bilo riječi i o inicijativi „Open Balkan“ i o prednostima koje ona donosi državama koje su uključene u taj proces.

Spajić i Mali su razgovarali o više potencijalnih zajedničkih projekata između Crne Gore i Srbije, a u narednom periodu će biti intenzivirane aktivnosti kako bi se ti projekti i realizovali.

Sagovornici su zaključili da postoji dosta potencijala za ekonomsku saradnju između dvije države i da se kroz tu saradnju mogu ostvariti brojni benefiti za privredu i građane i Crne Gore i Srbije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?