Ministar Milatović na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Objavljeno: 02.06.2021. 09:51 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović otputovaće danas u posjetu Ruskoj Federaciji, Sankt– Peterburgu, gdje će u periodu od 3 - 5. juna učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF).

 „Opet zajedno - ekonomija nove realnosti“ tema je ovogodišnjeg foruma čiji je pokrovitelj predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Putin.

Uz čuveni Forum u Davosu, Međunarodni ekonomski forum u Rusiji je jedan od najvećih i najvažnijih okupljanja vodećih svjetskih ekonomista, političara, bankara, biznismena i čelnika najvećih multinacionalnih kompanija.

Pandemija COVID-19 uticala je na zemlje širom svijeta i ozbiljno ograničila međunarodne veze te je od vitalne važnosti da se zajedničkim djelovanjem krene putem oporavka. Uvažavajući činjenicu da su posjetioci iz Ruske Federacije 2019. godine činili trećinu turističkog prometa u Crnoj Gori sa oko 400 hiljada dolazaka, Ministarstvo ekonomskog razvoja prepoznalo je važnost učešća na Forumu. Ovo je ujedno i prvo učešće crnogorske delegacije na forumu, ali i prva posjeta nekog od zvaničnika Crne Gore Rusiji još  od 2010. godine. Forum je i prilika da se ministar Milatović sretne sa najznačajnim predstavnicima ruske turističke privrede i predstavi Crnu Goru kao bezbjednu i otvorenu destinaciju za turiste sa tog tržišta.

SPIEF se održava od 1997. godine i postao je vodeća globalna platforma za članove poslovne zajednice, a glavni zadatak je podrška konstruktivnom dijalogu, usmjerenom na uspostavljanje i jačanje odnosa između država i privrede.  

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?