Naknadni konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za skolsku 2021/2022 godinu

Objavljeno: 11.08.2021. 13:19 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta objavljuje Naknadni konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u Crnoj Gori za 2021/2022. godinu.

            Prijava na Konkurs podnosi se 18. i 19. avgusta 2021. godine (od 0 do 24 časa) i 20. avgusta 2021. godine (do 15 časova).

Prijava na Konkurs podnosi se elektronski na adresu www.upisi.edu.me. Učenik koji prvi put koristi aplikaciju za upis potrebno je da se prethodno registruje.

            U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16 časova objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 časova toga dana, a radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova.

            Rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 24. avgusta 2021. godine. Nakon objavljivanja rang liste učenici podnose školi originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju u rokovima koje odredi škola.

            U svim opštinama ima dovoljno upisnih mjesta za učenike koji se nisu upisali u junskom upisnom roku

            Mjesta ima u gimnazijama u Baru, Kotoru, Cetinju, Bijelom Polju, Beranama, Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima, Podgorici i Rožajama kao i u srednjim mješovitim školama u Andrijevici, Budvi, Herceg Novom, Golubovcima, Mojkovcu, Kolašinu, Tivtu, Tuzima, Plužinama, Petnjici, Plavu i Ulcinju koje realizujuju program opšte gimnazije. Mjesta ima i na programima stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju iz oblasti građevine, elektrotehnike, mašinstva, ugostiteljstva, turizma, ekonomije, prerade hrane, usluga, trgovine i drugih oblasti.

 

Tekst Konkursa može se preuzeti ovdje

Detalji konkursa:

Nadležna institucija:Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Objavljen: 11.08.2021.
Rok za prijavu: 20.08.2021.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?