Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NGŠ razgovarao s pripadnicima VCG angažovanim u eFP

Objavljeno: 02.10.2021. 19:10 Autor: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, putem video linka razgovarao je sa pripadnicima Vojske Crne Gore angažovanim u NATO aktivnosti Pojačanog isturenog prisustva (eFP) u Letoniji, u susret proslavi Dana Vojske Crne Gore.

Brigadni general se zahvalio pripadnicima kontingenta na dostojnom predstavljanju Crne Gore i Vojske, naglasivši da su njihov profesionalizam istakli i načelnici generalštabova Letonije i Kanade tokom nedavnih susreta.

Nastavite s uspješnim rezultatima, profesionalno i odgovorno izvršavajte zadatke, kao i do sada. Ne sumnjam u vas, znam da ćete do kraja angažovanja ostati na nivou na kome jeste. Čuvajte jedan drugoga, budite jedinstveni u svakom izazovu“, kazao je Đurović.

Načelnik je istakao da je svjestan truda koji ulažu pripadnici VCG u međunarodnim misijama i operacijama daleko od domovine, te da će Vojska umjeti da cijeni njihove uspjehe kada se vrate u Crnu Goru.

Komandant kontingenta, poručnik Marko Bajović, naglasio je da je ponosan na dosadašnje rezultate koje su postigli, istakavši da je posebno zadovoljan razmjenom znanja s kolegama iz oružanih snaga zemalja saveznica.

Jačamo savezništvo, ali i prijateljstva. Kada ste oslonjeni jedni na druge, kao što smo mi, brišu se razlike među uniformama, svi smo jedan tim“, rekao je Bajović.

Vojska Crne Gore kao svoj Dan obilježava 7. oktobar, u znak sjećanja na pobjedu u Tuđemilskoj bici, kada je dukljanska vojska, predvođena Stefanom Vojislavom, porazila vizantijske trupe u blizini Bara.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/4 Foto: Ministarstvo odbrane
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?