Objavljen poziv za stipendije Marija Sklodovska Kiri

Objavljeno: 16.08.2021. 12:16 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Međunarodna agencija za atomsku energiju obavještava zainteresovane studente da je u toku proces prijavljivanja za IAEA Marie Sklodowska Curie program stipendiranja za akademske godine 2021/2022 i 2022/2023.

Cilj programa je da se osnaži broj žena u nuklernim naukama, podržavajući time  razvoj nauke i tehnoloških inovacija na globalnom nivou. Program takođe ima za cilj da podstakne mlade žene da nastave istraživačke karijere u nuklearnoj oblasti, obezbjeđujući im stipendije za Master program i dajući im mogućnost da pripravnički staž, u ovom segmentu, odrade upravo u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju.

Oblasti za koje se dodjeljuju stipnedije su: nuklearna medicina, nuklearna fizika i hemija, izotopske tehnike, nuklearni inženjering, radijaciona biologija, nuklearna bezbjednost, nuklearna sigurnost i ne-proliferacija.

Stipendije se dodjeljuju godišnje, za do stotinu studentkinja, koje se biraju na godišnjem nivou, u zavisnosti od raspoloživosti fondova. Selektovane studentkinje dobijaju do 20.000,00 EUR na ime stipendije i do 20.000,00 EUR za troškove života tokom trajanja Master programa.

Rok za podnošenje aplikacija je 30. septembar 2021. godine, do 23:59 sati po CET.

Za više informacija o samom Master programu, kao i informacijama u vezi sa procedurom prijavljivanja, potrebno je posjetiti sljedeću web stranicu: www.iaea.org/MSCFP.

Detalji javnog poziva:

Nadležna institucija:Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Objavljen: 16.08.2021.
Rok za prijavu: 30.09.2021.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?