Објављен позив за стипендије Марија Склодовска Кири

Међународна агенција за атомску енергију обавјештава заинтересоване студенте да је у току процес пријављивања за ИАЕА Марие Склодоwска Цурие програм стипендирања за академске године 2021/2022 и 2022/2023.

Циљ програма је да се оснажи број жена у нуклерним наукама, подржавајући тиме  развој науке и технолошких иновација на глобалном нивоу. Програм такође има за циљ да подстакне младе жене да наставе истраживачке каријере у нуклеарној области, обезбјеђујући им стипендије за Мастер програм и дајући им могућност да приправнички стаж, у овом сегменту, одраде управо у Међународној агенцији за атомску енергију.

Области за које се додјељују стипнедије су: нуклеарна медицина, нуклеарна физика и хемија, изотопске технике, нуклеарни инжењеринг, радијациона биологија, нуклеарна безбједност, нуклеарна сигурност и не-пролиферација.

Стипендије се додјељују годишње, за до стотину студенткиња, које се бирају на годишњем нивоу, у зависности од расположивости фондова. Селектоване студенткиње добијају до 20.000,00 ЕУР на име стипендије и до 20.000,00 ЕУР за трошкове живота током трајања Мастер програма.

Рок за подношење апликација је 30. септембар 2021. године, до 23:59 сати по ЦЕТ.

За више информација о самом Мастер програму, као и информацијама у вези са процедуром пријављивања, потребно је посјетити сљедећу web страницу: www.иаеа.орг/МСЦФП.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?