Позив за подношење приједлога пројеката у оквиру програма САТРЕПС

Влада Јапана покренула је позив за подношење приједлога пројеката за билатералну развојну помоћ у оквиру програма „Научнотехнолошко и истраживачко партнерство за одрживи развоја – САТРЕПС”.

САТРЕПС је програм Владе Јапана који промовише међународна заједничка истраживања у циљу рјешавања глобалних питања. Креиран је кроз заједничку сарадњу Јапанске агенције за науку и технологију (ЈСТ), Јапанске агенције за медицинска истраживања и развој (АМЕД) и Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈИЦА).

Програм има за циљ промоцију међународне сарадње између истраживачких институција из Јапана и других земаља те да обезбиједи јачање капацитета истраживачких институција у земљама у развоју кроз реализацију заједничких истраживања.

Области истраживања предвиђене програмом су:

·         животна средина и енергетика;  

·         биолошки ресурси;

·         превенција и ублажавање катастрофа;

·         контрола заразних болести.

Истраживачке институције из Црне Горе и Јапана заједнички подносе пријаву за финансирање.

Више информација о условима за аплицирање може се пронаћи у приложеном документу (САТРЕПС гуиделине).

Заинтересоване институције се могу пријавити попуњавањем апликационог формулара који се може преузети у приложеном документу —   Апплицатион форм (фор САТРЕПС)

Рок за достављање пријавног формулара Министарству вањских послова је 1. октобар 2021. године, на е-маил адресу девелопмент.цооператион@мфа.гов.ме

Контакт: Министарство вањских послова, тел: 020 416 322

 

 Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?