Глобални програм стипендирања постдокторанада у Саудијској Арабији

Отворен је позив за подношење пријава на глобални програм за стипендирање постдокторанада који реализује Univerzitet nauke i tehnologije Kralj Abdulah (KAUST) iz Saudijske Arabije. Овај програм настоји да идентификује изврсне истраживаче из читавог свијета који су у раној фази каријере и улаже у развој талената у циљу подстицања њиховог пуног потенцијала као научних лидера. Заузврат, одабрани истраживачи треба да одиграју кључну улогу у рјешавању главних изазова савременог доба. 

KAUST програм стипендирања намијењен је појединцима који су диплому докторских студија стекли током протекле 4 године, односно који имају највише 4 године истраживачког искуства.

Стипендија подразумијева рад на трогодишњем истраживачком пројекту на неком од факултета у оквиру КАУСТ-а (прије аплицирања, кандидати морају одредити и потврдити на којојfakultetskoj jedinici KAUST-a ће радити, односно реализовати свој пројекат). Пројекат би требало да буде усмјерен на глобалне изазове повезане са једним од пет истраживачких стубова на КАУСТ-у: вода, енергија, животна средина, храна и здравље, дигитални домен. Тема се може генерално односити на поменуте истраживачке стубове или се фокусирати на технологије производње зеленог водоника и рјешења за његово складиштење.

Програм је осмишљен тако да за стипендисте обезбиједи самосталан рад и омогући најбоље услове да испуне своју истраживачку мисију. Стипендисти ће добити приступ првокласним истраживачким објектима и ресурсима, омогућавајући им да генеришу резултате истраживања на највишем међународном нивоу.

Стипендија покрива:

  • Мјесечну надокнаду у износу од 6.250 долара;
  • Годишњи буџет за истраживање у износу до 45.000 долара;
  • Приступ најсавременијим лабораторијама;
  • Приступ програмима лидерства и менторства;
  • Медицинско осигурање, трошкове смјештаја, школовања, селидбе и пута.

Пријаве се подносе електронски, а позив је отворен до 30. новембра 2021. године.

Више информација о самом програму и начину пријављивања доступно је на сајту https://kgfp.kaust.edu.sa/

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?