ODRŽAN OKRUGLI STO O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA

Objavljeno: 18.07.2022. 11:54 Autor: Ministarstvo pravde

U organizaciji Ministarstva pravde, održan je Okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, pri čemu su predstavljene najznačajnije izmjene Zakona, a koje se odnose na izbor članova Sudskog savjeta, unapređenje odredbi koje se odnose na sistem etičke i disciplinske odgovornosti sudija, izbor sudija i predsjednika sudova, upućivanje i premještanje sudija, kao i njihovo ocjenjivanje.

Tokom diskusije, učesnici Okruglog stola su iznijeli mišljenja, komentare i sugestije i na taj način dali  značajan doprinos postupku javne rasprave i unaprjeđenju teksta nacrta ovog zakona.

Sve navedene komentare i sugestije Ministartsvo pravde će pažljivo razmotriti u okviru postupka javne rasprave, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Ministarstva pravde, državni sekretari Bojan Božović i Bojan Zeković, generalni direktor Direktorata za pravosuđe Momir Jauković, vd predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković, članovi Sudskog savjeta, članovi Radne grupe za izradu nacrta zakona, sudije, kandidati za sudije i predstavnici Savjeta Evrope i civilnog sektora.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?