ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СУДСКОМ САВЈЕТУ И СУДИЈАМА

Објављено: 18.07.2022. 11:54 Аутор: Министарство правде

У организацији Министарства правде, одржан је Округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о Судском савјету и судијама, при чему су представљене најзначајније измјене Закона, а које се односе на избор чланова Судског савјета, унапређење одредби које се односе на систем етичке и дисциплинске одговорности судија, избор судија и предсједника судова, упућивање и премјештање судија, као и њихово оцјењивање.

Током дискусије, учесници Округлог стола су изнијели мишљења, коментаре и сугестије и на тај начин дали  значајан допринос поступку јавне расправе и унапрјеђењу текста нацрта овог закона.

Све наведене коментаре и сугестије Министартсво правде ће пажљиво размотрити у оквиру поступка јавне расправе, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Округлом столу су присуствовали представници Министарства правде, државни секретари Бојан Божовић и Бојан Зековић, генерални директор Директората за правосуђе Момир Јауковић, вд предсједнице Врховног суда Весна Вучковић, чланови Судског савјета, чланови Радне групе за израду нацрта закона, судије, кандидати за судије и представници Савјета Европе и цивилног сектора.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?