Održan prvi Info dan za IPA Grant šemu „Naučni potencijal u službi inovacija“

Objavljeno: 09.07.2021. 10:42 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, organizovalo je danas, 09. jula 2021. godine prvi Info dan povodom objave Poziva za IPA Grant šemu „Naučni potencijal u službi inovacija“.

U uvodnom dijelu, prisutnima se, u ime Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, obratila mr Smilja Kažić Vujačić, načelnica Direkcije za međunarodnu saradnju koja je predstavila tematski dio Poziva, sa fokusom na prioritete Poziva, potencijalne aplikante te prihvatljive aktivnosti.

U ime Ministarstva finansija i socijalnog staranja predstavljeni su: tehnički i proceduralni aspekt kao i finansijski aspekt Poziva, u odnosu na koje je bilo i najviše interesovanja učesnika događaja.

IPA

Predstavnici Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći su bili: Marijana Stanić, Načelnica Direkcije za finansijsko-računovodstvene poslove, Marko Backović, finansijski kontrolor i Vesna Lučić, samostalna savjetnica za ugovaranje.

Događaju su prisustvovali predstavnici akademskog, poslovnog i NVO sektora, kao i predstavnici licenciranih naučnoistraživačkih ustanova.

Naredna Info sesija biće održana 15. jula 2021. godine u virtuelnom formatu. Prijave se podnose Ministarstvu finansija i socijalnog staranja - Direktoratu za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, na e-mail: cfcu@mif.gov.me, najkasnije do 12. jula 2021. godine do 12 sati.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?