Održan prvi međunarodni Samit digitalizacije pravosuđa u Ohridu

Objavljeno: 17.06.2022. 09:50 Autor: Ministarstvo pravde

U organizaciji Ministarstva pravde Sjeverne Makedonije održan je  u Ohridu, od 12. - 14. juna 2022 godine, prvi  međunarodni  Samit digitalizacije pravosuđa: benefiti 4-te industrijske revolucije kao mehanizam za vraćanje povjerenja u pravosuđe (http://www.justict.mk).

Održan prvi  međunarodni  Samit digitalizacije pravosuđa u Ohridu

Na najvišem nivou, uz podršku predsjednika Sjeverne Makedonije  i ministra  pravde, na Samitu je učestvovalo više od 150  predstavnika pravosudnih institucija, ambasadora, međunarodnih organizacija,  IT kompanija i eksperata.

Na Samitu su razmijenjena iskustva, trenutno stanje u državama regiona i Republici Turskoj, aktuelni problemi i izazovi u digitalnoj transformaciji pravosuđa, te veliki značaj ovog procesa za sve  društvene zajednice.
Održan prvi  međunarodni  Samit digitalizacije pravosuđa u Ohridu - Panel

Načelnik Direkcije za informacioni sistem pravosuđa  Dražen Radonjić  je učestvovao na panelu na  kojem su predstavljeni aktuelni projekti i strateška dokumenta koja adresiraju IKT segment pravosuđa,  nove inicijative i aktivnosti  koji se odnose na integraciju pravosudnih informacionih sistema, njihovu interoperabilnost, e-servise i usluge  za građane i pravna lica, sve u cilju postizanja pune transparentnosti i lakše  dostupnosti podataka za zainteresovana lica.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?