Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana prva sjednica novog saziva Mješovite komisije za implementaciju Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Objavljeno: 25.11.2021. 11:00 Autor: Ministarstvo pravde

Podgorica, 25. novembar 2021.

„U cilju ostvarivanja i uživanja zaštite osnovnih vjerskih prava i sloboda, Vlada Crne Gore će kroz rad Mješovite komisije intenzivirati saradnju sa Islamskom zajednicom i zajednički raditi na rješavanju problema” saopštio je državni sekretar Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, mr Bojan Božović na prvom sastanku novog saziva Mješovite komisije za implementaciju Temeljnog ugovora o uređenju odnosa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, održanom juče u prostorijama Ministarstva.

Sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić upoznao je članove Mješovite komisije sa načinom funkcionisanja i preprekama sa kojima se zajednica suočava. Afirmišući sve što je u prethodnom periodu urađeno, Čekić je naglasio da još uvijek nije u potpunosti ostvaren napredak po pitanju poštovanja standarda sprovođenja halal ishrane.

Dogovoreno je da se organizuje zajednička posjeta Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i Domu „Mladost” u Bijeloj.

U interaktivnom dijalogu, razmijenjeni su stavovi o dosadašnjim i postojećim programima saradnje između Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava i Islamske zajednice u Crnoj Gori, te je dogovoreno da buduće aktivnosti budu usmjerene na postizanje još boljih rezultata.

Mješovitu komisiju u novom sazivu sa strane Vlade, pored predstavnika Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava - mr Bojana Božovića i Larise Lukačević, čine i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta - Safet Kalač i Ćazim Fetahović, i Ministarstva finansija i socijalnog staranja – Milanka Otović i Šućo Orahovac. Članovi Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji su sekretar Islamske zajednice, Fuad Čekić, pravni savjetnik Muharem Demirović, profesor Bajram Dizdarević, pomoćnik reisa za vakufe, Džemo Redžematović i Amer Šukurica, direktor srednje škole – Medrese „Mehmed Fatih”.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?