Одржана прва сједница новог сазива Мјешовите комисије за имплементацију Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори

Објављено: 25.11.2021. 11:00 Аутор: Министарство правде

Подгорица, 25. новембар 2021.

„У циљу остваривања и уживања заштите основних вјерских права и слобода, Влада Црне Горе ће кроз рад Мјешовите комисије интензивирати сарадњу са Исламском заједницом и заједнички радити на рјешавању проблема” саопштио је државни секретар Министарства правде, људских и мањинских права, мр Бојан Божовић на првом састанку новог сазива Мјешовите комисије за имплементацију Темељног уговора о уређењу односа између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, одржаном јуче у просторијама Министарства.

Секретар Исламске заједнице Фуад Чекић упознао је чланове Мјешовите комисије са начином функционисања и препрекама са којима се заједница суочава. Афирмишући све што је у претходном периоду урађено, Чекић је нагласио да још увијек није у потпуности остварен напредак по питању поштовања стандарда спровођења халал исхране.

Договорено је да се организује заједничка посјета Управи за извршење кривичних санкција и Дому „Младост” у Бијелој.

У интерактивном дијалогу, размијењени су ставови о досадашњим и постојећим програмима сарадње између Министарства правде, људских и мањинских права и Исламске заједнице у Црној Гори, те је договорено да будуће активности буду усмјерене на постизање још бољих резултата.

Мјешовиту комисију у новом сазиву са стране Владе, поред представника Министарства правде, људских и мањинских права - мр Бојана Божовића и Ларисе Лукачевић, чине и представници Министарства просвјете, науке, културе и спорта - Сафет Калач и Ћазим Фетаховић, и Министарства финансија и социјалног старања – Миланка Отовић и Шућо Ораховац. Чланови Исламске заједнице у Мјешовитој комисији су секретар Исламске заједнице, Фуад Чекић, правни савјетник Мухарем Демировић, професор Бајрам Диздаревић, помоћник реиса за вакуфе, Џемо Реџематовић и Амер Шукурица, директор средње школе – Медресе „Мехмед Фатих”.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?