Održani sastanci Projektnog tima i Upravnog odbora IPA projekta

Objavljeno: 06.11.2021. 09:00 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Šesti sastanak Projektnog tima IPA projekta „Integracija ključnih kompetencija u obrazovni sistem CG“ održan je u četvrtak, 4. novembra, u Hotelu „Hilton“ u Podgorici. Ovom poslednjem sastanku su prisustvovali predstavnici korisničkih ustanova i eksperti angažovani na projektu u cilju rasprave o dosadašnjoj implementaciji i formulisanja finalnih preporuka za aktivnosti nakon završetka Projekta.  

U petak, 5. novembra, održan je Treći sastanak Upravnog odbora Projekta, na kojem je predstavljen Četvrti šestomjesečni zvještaj o napretku za period  mart – avgust 2021. godine, i plan rada za naredni izvještajni perod. Cilj sastanka bio je da se stekne uvid u tok i dinamiku implementacije projektnih aktivnosti i u do sada ostvarene rezultate, uz raspravu o predstojećim, preostalim aktivnostima Projekta,  prije njegovog završetka.  

Projekat „Integracija ključnih kompetencija u obrazovni sistem Crne Gore“ se sprovodi u okviru Akcije 2 zajedničkog EU-CG Programa za obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike, u ukupnom trajanju od 28 mjeseci. Datum završetka projekta je 31. decembar 2021. godine. Ukupna vrijednost ovog ugovora je 915,886.70 €. Cilj projekta je da - kroz izradu i implementaciju okvira ključnih kompetencija - unaprijedi kvalitet osnovnog i srednjeg obrazovanja, i pruži podršku inicijalnom obrazovanju nastavnika (ION) i njihovom kontinuiranom profesionalnom usavršavanju (KPR), kao i osiguranju kvaliteta u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju.

Da podsjetimo, sprovođenje zajedničkog Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu je otpočelo u julu 2018. godine, kada je potpisan Finansijski sporazum, i trajaće do 31. decembra 2022. godine. Ukupna vrijednost Programa iznosi oko 18 miliona eura. Evropska unija učestvuje sa 85% sredstava ili 15,3 miliona, dok Crna Gora za realizaciju ovog Programa izdvaja 15% sredstava, odnosno oko 2,7 miliona eura.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?