Onlajn obuka Sao Paulo škole o naučnoj i inovativnoj diplomatiji

Objavljeno: 26.05.2021. 06:59

Stalna Delegacija Brazila pri UNESCO-u obavještava da će se obuka Sao Paulo škole o naučnoj i inovativnoj diplomatiji održati u virtuelnon formatu od 4. do 13. avgusta 2021. godine. Pored tradicionalne organizacije sa Odjeljenjem za političke nauke, Instituta za međunarodne odnose i Instituta za napredne studije Univerziteta u Sao Paulu, obuka Sao Paulo škole o naučnoj i inovativnoj diplomatiji, izvodiće se po prvi put u partnerstvu sa Svjetskom akademijom nauka UNESCO-a.

Program obuke biće podijeljen u dva dijela:

  • „Obuka o naučnoj dipomatiji u Latinskoj Americi i Karipskom regionu“, od 4. do 6. avgusta, sa fokusom na regionalnu naučnu diplomatiju i
  • „Obuka posvećena inovativnoj i naučnoj diplomatiji“, od 9. do 13. avgusta, sa fokusom na pitanja koje se bave globalnom inovacijom i naučnom diplomatijom.

Pravo prijave imaju predstavnici univerziteta, vlada, međunarodnih organizacija i privatnog sektora koji su zainteresovani za proučavanje inovativne i naučne diplomatije i multidiciplinarne korelacije između nauke, tehnologije, inovacija i vanjske politike.

Prijave učešća podnose se do 31. maja 2021. godine, putem prijavnog formulara koji je dostupan na internet stranici: https://2021.innscidsp.com/register . Izbor učesnika biće na takmičarskoj osnovi, uzimajući u obzir regionalnu i rodnu ravnopravnost, kao i profesionalno iskustvo.

Detaljnije infromacije o programu nalaze se na linku: https://2021.innscidsp.com

Za dodatna pojašnjenja možete se obratiti putem sljedeće e-mail adrese: innscidsp@usp.br     

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?