Potpukovnik Veljko Mališić

Generalni direktor Direktorata za logistiku

Sadržaj:
ObrazovanjeKarijeraUsavršavanje 

Potpukovnik Veljko Mališić rođen je 29. marta 1976. godine u Tuzli.

Obrazovanje

Osnovnu školu je završio u Tuzli 1990.godine. Nakon završene srednje mašinsko-tehničke škole dplomirao je 1999. godine na Vojno-tehničkoj akademiji, kao oficir tehničke službe i diplomirani inženjer mašinstva, specijalnost - mototehnika.

Karijera

Vojnu karijeru je započeo u oktobru 1999. godine u 367. Mornaričko-pozadinskoj bazi u Kumboru, na dužnosti tehnologa u radionici za tehničko održavanje. U istoj jedinici,do 2009. godine obavlja više komandnih dužnosti – komandir Voda za tehničko održavanje, komandir Pozadinske čete, komandant Logističkog bataljona, Upravnik sabirno-prodajnog centra..

Na mjesto Samostalnog savjetnika za kodifikaciju u Ministarstvu odbrane postavljen je u aprilu 2009. godine. Nakon uspješno obavljene dužnosti komandanta II crnogorskog kontingenta u ISAF misiji u Avganistanu, u julu 2012 godine preuzeo je dužnost načelnika Odsjeka za vojno-vojnu saradnju (J-5) u Generalštabu Vojske Crne Gore. U julu 2015. godine, nakon završetka Komandno-štabnog koledža postavljen je za načelnika Direkcije za logistiku, Direktorata za materijalne resurse, Ministarstva odbrane. Od januara 2021, vršilac je dužnosti generalnog direktora Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane.

Usavršavanje 

Magistrirao je 2012. godine na Univerzitetu Crne Gore u oblasti uvođenja NATO kodifikacionog sistema u Crnu Goru, a zatim 2015. godine završava usavršavanje na Komandno-štabnom koledžu u Kansasu, SAD. Tokom karijere pohađao je niz kurseva iz oblasti bezbjednosti, logistike, nabavki. standardizacije i kodifikacije.

U čin potpukovnika unaprijeđen je 2012. godine.

Oženjen je i ima dvoje djece.