Потпуковник Вељко Малишић

Генерални директор Директората за логистику

Садржај:
ОбразовањеКаријераУсавршавање 

Потпуковник Вељко Малишић рођен је 29. марта 1976. године у Тузли.

Образовање

Основну школу је завршио у Тузли 1990.године. Након завршене средње машинско-техничке школе дпломирао је 1999. године на Војно-техничкој академији, као официр техничке службе и дипломирани инжењер машинства, специјалност - мототехника.

Каријера

Војну каријеру је започео у октобру 1999. године у 367. Морнаричко-позадинској бази у Кумбору, на дужности технолога у радионици за техничко одржавање. У истој јединици,до 2009. године обавља више командних дужности – командир Вода за техничко одржавање, командир Позадинске чете, командант Логистичког батаљона, Управник сабирно-продајног центра..

На мјесто Самосталног савјетника за кодификацију у Министарству одбране постављен је у априлу 2009. године. Након успјешно обављене дужности команданта ИИ црногорског контингента у ИСАФ мисији у Авганистану, у јулу 2012 године преузео је дужност начелника Одсјека за војно-војну сарадњу (Ј-5) у Генералштабу Војске Црне Горе. У јулу 2015. године, након завршетка Командно-штабног колеџа постављен је за начелника Дирекције за логистику, Директората за материјалне ресурсе, Министарства одбране. Од јануара 2021, вршилац је дужности генералног директора Директората за логистику у Министарству одбране.

Усавршавање 

Магистрирао је 2012. године на Универзитету Црне Горе у области увођења НАТО кодификационог система у Црну Гору, а затим 2015. године завршава усавршавање на Командно-штабном колеџу у Кансасу, САД. Током каријере похађао је низ курсева из области безбједности, логистике, набавки. стандардизације и кодификације.

У чин потпуковника унапријеђен је 2012. године.

Ожењен је и има двоје дјеце.