Poziv na dostavljanje prijedloga za Nacionalnu kontaktnu tačku u okviru programa Zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI) Europskog socijalnog fonda Plus (ESF+)

Objavljeno: 05.08.2022. 11:49 Autor: ministrarstvo rada i socijalnog staranja

Program za zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI) je finansijski instrument na nivou EU za promovisanje visokog nivoa kvalitetnog i održivog zapošljavanja, unapređenja radnih uslova, garancije adekvatne socijalne zaštite i borbe protiv socijalne isključenosti i siromaštva.

Europska komisija objavila je Poziv za nacionalne kontakt tačke za EaSI koji je dio (Evropskog socijalnog fonda plus ESF+. Poziv ima za cilj da se uspostavi jednstvena  nacionalna kontakt tačka (NCP) za program EaSI u okviru ESF+ po zemlji. Nacionalne kontakt tačke će:

  • promovisati projekte koji se trenutno finansiraju iz programa, kao i rezultate koje je program postigao u određenoj zemlji;
  • podržavati druge nacionalne kontakt tačke u njihovim zadacima;
  • podići svijest o programu EaSI;
  • aktivno podržavati podnošenje kvalitetnijih prijedloga, dijeliti rezultate finansiranih projekata na način da se olakša njihova replikacija i skaliranje;
  • proslijediti složena pitanja EK, prevesti i proslijediti EX odgovore zainteresovanim stranama;
  • Obezbjedi informativni material i sl.

Prijave organizacija koje nisu javna institucija moraju da budu odobrene od strane odgovornog nacionalnog organa (Ministarstvo rada i socijalnog staranja) da djeluju kao nacionalna kontakt tačka (NCP) za dio EaSI-ja za tu zemlju.

Poziv za dostavljanje prijava je obajvljen 21. aprila 2022. godine i biće otvoren do 29. septembra 2022. godine do 17h po srednjoevropskom vremenU.

Više informacija o samom Pozivu možete naći na linku ispod:

 https://ec.europa.eu/european-social-fund-plus/en/news/online-information-session-easi-NCPs

Detalji javnog poziva:

Nadležna institucija:Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Objavljen: 21.04.2022.
Rok za prijavu: 29.09.2022.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?