Premijerski sat – Premijer Krivokapić: Kontinuiranim mjerama podrške, Vlada pokazala da ulaže maksimalne napore u iznalaženju rješenja koja će pomoći građanima i privredi

Objavljeno: 27.05.2021. 13:42 Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je da je nepredvidiva dinamika trajanja pandemije COVID-19 dovela kompletno crnogorsko društvo, kako građane, tako i privredu u izuzetno tešku situaciju.

„Ali to nije jedini problem. Prošle godine, mi smo imali samo 15 odsto turističke sezone. Da li je to rezultat ove Vlade ili naših prethodnika? Zašto se to ne pitamo? Upravo na tom fonu, koji je vezan za posljedice koje ostavlja COVID da bi sačuvali i očuvali dostojanstvo građana i koliko toliko obezbijedili funkcionisanje privrede, mi smo napravili dva paketa mjera; prvi, koji je važio do kraja marta i drugi, koji važi od početka aprila. Ta podrška je namijenjena najranjivim kategorijama stanovništva, a to je najveći broj građana Crne Gore; podrška održavanju nivoa zaposlenosti i novom zapošljavanju; pospješivanje likvidnosti privrednih subjekata; stvaranje uslova za povećanje broja turista; stabilnost tržišta poljoprivrednih proizvoda“, kazao je premijer Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanje Borisa Bogdanovića iz Kluba poslanika Demokrate – Demos – Mir je naša nacija.

Premijer Krivokapić poručio je da je ovim paketom mjera obuhvaćeno skoro 100 hiljada građana, sa jasno definisanim iznosom za svaku kategoriju.

U II kvartalu mi smo morali da nađemo mehanizme koji su najbolji i to smo pokušali da uradimo sa Elektroprivredom Crne Gore. To se odnosi na penzionere, čija je penzija niža od 222 eura i nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, kazao je premijer Krivokapić.

Predsjednik Vlade je istakao da je broj zahtjeva koji je podnijela privreda skoro 80 hiljada i da je time obuvaćeno 348. 322 subvencionisane zarade, što iznosi oko 85 miliona eura. Predsjednik Vlade je, između ostalog, kazao da Vlada radi sve da turistima koji dolaze u Crnu Goru obezbijedi kvalitet i bezbjednost.

„Kontinuiranim mjerama podrške, Vlada je još jednom pokazala da ulaže maksimalne napore u iznalaženju rješenja koja će pomoći građanima i privredi da što lakše prevaziđu negativne posljedice pandemije obezbjeđujući finansijska sredstva koja će dodatno pomoći da se sačuva životni standard i privredni potencijal, što je garancija da imamo svijetliju budućnost“, zaključio je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Premijerski sat (27.05.2021.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?