Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijerski sat – Premijer Krivokapić: Crna Gora turistički hit u čitavoj Evropi

Objavljeno: 29.07.2021. 12:45 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je da se vodi anti-turistička kampanja protiv Crne Gore i da se to radi i iznutra i spolja.

Ono što je najvažnija činjenica da je Crna Gora turistički hit u čitavoj Evropi. O tome govore činjenice. Vi znate da smo budžet projektovali na 65 odsto, projekcija MMF-a je bila na 70 odsto 2019. Sve je to prevaziđeno. Za samo prvu polovinu ove godine mi smo ostvarili isti rezultat kao u cijeloj 2020. godini. U odnosu na 2019. to je 84 odsto. Rezultati će biti sjutra i ja mislim da su oni mnogo veći. Takođe, to je deset puta više nego u istom periodu 2020. godine“, kazao je premijer Krivokapić na Premijerskom satu odgovarajući na pitanje Borisa Bogdanovića iz Kluba poslanika „Mir je naša nacija“.

Premijer je istakao da se ovdje radi o jednoj jasnoj kampanji koja želi da iskaže da je ova Vlada nesposobna, pa zato nema ovakve rezultate.

„Da je ova Vlada nekompetentna, da nije ništa uradila da stvori preduslove da se desi ovakva turistička sezona. Ova Vlada ne zna ni da predviđa pa je zato njeno predviđanje niže od onoga što se dešava na terenu. A šta se dešava na terenu govore činjenice da je 87 odsto gostiju u hotelskom smještaju u odnosu na 2019, a u privatnom 77 odsto. Pogledajte otkuda nam dolaze turisti?! Iako neki političari nijesu napravili politički iskorak da bi nam njihovi građani došli. I ne dolaze turisti samo iz regiona. Pogledajte tur-operatore koji se vežu za Crnu Goru, a neki od njih su napustili Crnu Goru još 2018. godine. Da li je Crna Gora samo destinacija za ekskluzivni turizam kao što vi često želite da predstavite. Činjenica je da je u svim opštinama, čak i na sjeveru, broj turista iznenađenje za sve koji rade u turističkim organizacijama. Svi su očekivali mnogo niže brojke. Ali brojke su ovdje neupitne. One iskazuju sve i niko ih nije štelovao, a vi ste ih štelovali. I kada ste govorili gdje je Crna Gora sa zelenom energijom, pravili ste igre brojki. Vi želite da napravite vječiti poligon za održavanje diktatorskog režima”, kazao je premijer Krivokapić obraćajući se poslanicima opozicije.

Predsjednik Vlade je poručio da se to više u Crnoj Gori neće desiti, zato što je narod progledao i shvatio da siguran glas u Crnoj Gori više ne postoji. “Da je najvažniji slobodan glas, da ne postoji jedno zaposlenje u državnim institucijama, a četiri glasa, da ne postoje koverte koje će da lete u nečije džepove, da ne postoje ljudi koji po svaku cijenu žele ideološki da zadrže jedan sistem. Crna Gora se promijenila, promijenili su je uslovi. Promijenilo je okruženje i stil djelovanja. Nema više naloga i naredbi, ima samo rad i rezultati rada. Možda za vas ovi rezultati nijesu impresivni, ali za sve, čak i za one u međunarodnoj zajednici su bolji nego je iko očekivao. Ako je to malo, ja ne znam šta treba više uraditi. Možda zbog toga treba smjeniti ovu Vladu!”, kazao je premijer Krivokapić.

Premijerski sat (29.07.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?