Премијерски сат – Премијер Кривокапић: Црна Гора туристички хит у читавој Европи

Објављено: 29.07.2021. 12:45 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић казао је да се води анти-туристичка кампања против Црне Горе и да се то ради и изнутра и споља.

Оно што је најважнија чињеница да је Црна Гора туристички хит у читавој Европи. О томе говоре чињенице. Ви знате да смо буџет пројектовали на 65 одсто, пројекција ММФ-а је била на 70 одсто 2019. Све је то превазиђено. За само прву половину ове године ми смо остварили исти резултат као у цијелој 2020. години. У односу на 2019. то је 84 одсто. Резултати ће бити сјутра и ја мислим да су они много већи. Такође, то је десет пута више него у истом периоду 2020. године“, казао је премијер Кривокапић на Премијерском сату одговарајући на питање Бориса Богдановића из Клуба посланика „Мир је наша нација“.

Премијер је истакао да се овдје ради о једној јасној кампањи која жели да искаже да је ова Влада неспособна, па зато нема овакве резултате.

„Да је ова Влада некомпетентна, да није ништа урадила да створи предуслове да се деси оваква туристичка сезона. Ова Влада не зна ни да предвиђа па је зато њено предвиђање ниже од онога што се дешава на терену. А шта се дешава на терену говоре чињенице да је 87 одсто гостију у хотелском смјештају у односу на 2019, а у приватном 77 одсто. Погледајте откуда нам долазе туристи?! Иако неки политичари нијесу направили политички искорак да би нам њихови грађани дошли. И не долазе туристи само из региона. Погледајте тур-операторе који се вежу за Црну Гору, а неки од њих су напустили Црну Гору још 2018. године. Да ли је Црна Гора само дестинација за ексклузивни туризам као што ви често желите да представите. Чињеница је да је у свим општинама, чак и на сјеверу, број туриста изненађење за све који раде у туристичким организацијама. Сви су очекивали много ниже бројке. Али бројке су овдје неупитне. Оне исказују све и нико их није штеловао, а ви сте их штеловали. И када сте говорили гдје је Црна Гора са зеленом енергијом, правили сте игре бројки. Ви желите да направите вјечити полигон за одржавање диктаторског режима”, казао је премијер Кривокапић обраћајући се посланицима опозиције.

Предсједник Владе је поручио да се то више у Црној Гори неће десити, зато што је народ прогледао и схватио да сигуран глас у Црној Гори више не постоји. “Да је најважнији слободан глас, да не постоји једно запослење у државним институцијама, а четири гласа, да не постоје коверте које ће да лете у нечије џепове, да не постоје људи који по сваку цијену желе идеолошки да задрже један систем. Црна Гора се промијенила, промијенили су је услови. Промијенило је окружење и стил дјеловања. Нема више налога и наредби, има само рад и резултати рада. Можда за вас ови резултати нијесу импресивни, али за све, чак и за оне у међународној заједници су бољи него је ико очекивао. Ако је то мало, ја не знам шта треба више урадити. Можда због тога треба смјенити ову Владу!”, казао је премијер Кривокапић.

Premijerski sat (29.07.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?