Program razmjene TechGirls

Objavljeno: 30.11.2021. 13:23 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

TechGirls    je ljetnji pogram razmjene koji finansira Vlada SAD, a sprovodi organizacija Legacy International. Program ima za cilj da osnaži i inspiriše djevojke i djevojčice širom svijeta da odaberu karijere u nekoj od STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

Program je namijenjen djevojkama i djevojčicama zainteresovanim za navedene oblasti, koje će imati od 15 do 17 godina na početku programa, 7. jula 2022. godine, iz 36 zemalja, uključujući Crnu Goru.

Program ima za cilj da poveže više od 100 izabranih učesnica širom svijeta sa njihovim američkim vršnjakinjama tokom dinamičnog četvoronedjeljnog programa, i uz mentorsku podršku u trajanju od osam mjeseci (uključujući period prije i poslije razmjene).

Zainteresovane kandidatkinje mogu pronaći sve informacije o programu na: https://techgirlsglobal.org/ i aplicirati isključivo on-line: https://techgirlsglobal.org/instructions/ .

Za sva pitanja, možete kontaktirati direktno programski tim na: https://techgirlsglobal.org/contact-us/.

Rok za podnošenje prijava je 15. januar 2022. godine, ali se zainteresovane kandidatkinje ohrabruju da se prijave ranije, kako bi izbjegle bilo kakve tehničke poteškoće u poslednjem trenutku.

Ovdje možete preuzeti programski flajer sa više informacija.  

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?