Regionalna radna grupa za integraciju rodne perspektive u vojno obrazovanje i obuku

Objavljeno: 28.09.2021. 07:13 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Predstavnici Regionalne radne grupe za integraciju rodne perspektive u vojno obrazovanje i obuku iz Ministarstva odbrane Crne Gore učestvovali su na drugom sastanku Regionalne radne grupe održanom 23. septembra 2021. godine putem online platforme. 


Sastanak je otvorila gđa Bojana Balon, šefica UNDP SEESAC kancelarije i u svom obraćanju je ukazala na značaj regionalne saradnje u ovoj oblasti i  važnost aktivnosti koje sprovodi Regionalna radna grupa, od kojih je najbitnija izrada Regionalne studije polaznog stanja o integraciji rodne perspektive u vojno obrazovanje i obuku u ministarstvima odbrane zemalja Zapadnog Balkana.


Cilj sastanka bio je dogovor o dinamičkom planu za prikupljanje i analizu podataka i finalizaciju navedene studije čija izrada je inicirana 16. aprila 2021. godine, prilikom prvog susreta Regionalne radne grupe. Dogovoru su prethodile prezentacije delegacija koje se odnose na potencijalne izazove prilikom prikupljanja podataka potrebnih za izradu studije i usaglašavanje jasnih vremenskih rokova, uloga i odgovornosti za dalje procese rada.

 

Regionalnu radnu grupu, pored predstavnika Ministarstva odbrane Crne Gore, čine predstavnici ministarstava odbrane Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?