Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, Gabrielom Eskobarom

Objavljeno: 05.02.2023. 08:30 Autor: Ministarstvo finansija

Na početku razgovora Gabriel Eskobar ukazao je na značaj sastanka istakavši činjenicu da je Crna Gora partner SAD-a i da je neophodno da se organizuje što više susreta između američkih i crnogorskih zvaničnika.

Takođe, naglašen je i značaj dogovora u Skupštini Crne Gore oko izbora sudija Ustavnog suda, uz očekivanja da će isti biti brzo kompletiran.

Damjanović i Eskobar razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, kao i o značaju regionalnih saradnji na Zapadnom Balkanu, uključujući postojeće i nove inicijative, među kojima su razmijenjena mišljenja i o ekonomskoj inicijativi Otvoreni Balkan.

Zajednički je potcrtan značaj snažnije ekonomske povezanosti zemalja Zapadnog Balkana, kao uslova evropske perspektive ovog regiona.

Sagovornici su se saglasili oko svih prednosti koje regionalno ekonomsko povezivanje omogućava, prije svega kreiranje zajedničkog tržišta i jednostavniji pristup tom tržištu. "Samo na taj način region može biti privlačan za mnogo ozbiljniji broj kredibilnih investitora i značajno veći obim investicija, nego što je to sada slučaj u državama Zapadnog Balkana"- zaključeno je na sastanku.

fotousa

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?