Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Kairata Abdrakhmanova sa državnim sekretarima

Objavljeno: 25.11.2021. 12:30 Autor: Ministarstvo pravde

25.11.2021.

Visoki komesar za nacionalne manjine OEBS-a, Kairat Abdrakhmanov, posjetio je danas Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava, što je bila prilika da razgovara sa državnim sekretarima Borisom Marićem i mr Bojanom Božovićem.

U fokusu sastanka bio je položaj savjeta manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori. Poručeno je da je Crna Gora pozitivan primjer po ovom pitanju i da postoje jaki mehanizmi održavanja dobrih odnosa između države i manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, ali i između samih manjinskih zajednica.

Mehanizme zaštite manjinskih prava, kao i promociju i unaprijeđenje multietičnosti u Crnoj Gori, u cilju postizanja adekvatne inkluzije svih u crnogorskom društvi i afirmacije Ustavom garantovanog građanskog koncepta države, detaljno je pojasnio državni sekretar, mr Božović.

Sastanku su, osim državnih sekretara i visokog komesara, prisustvovale i lična savjetnica visokog komesara Zhazira Kul-Mukhammed, viša pravna savjetnica visokog komesara River Hustad, viša savjetnica visokog komesara Tihana Leko i službenica za politička pitanja u Misiji OEBS-a Karen Gainer.

Susret Kairata Abdrakhmanova sa državnim sekretarima

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?