Сусрет Каирата Абдракхманова са државним секретарима

Објављено: 25.11.2021. 12:30 Аутор: Министарство правде

25.11.2021.

Високи комесар за националне мањине ОЕБС-а, Каират Абдракхманов, посјетио је данас Министарство правде, људских и мањинских права, што је била прилика да разговара са државним секретарима Борисом Марићем и мр Бојаном Божовићем.

У фокусу састанка био је положај савјета мањинских народа и других мањинских националних заједница у Црној Гори. Поручено је да је Црна Гора позитиван примјер по овом питању и да постоје јаки механизми одржавања добрих односа између државе и мањинских народа и других мањинских националних заједница, али и између самих мањинских заједница.

Механизме заштите мањинских права, као и промоцију и унапријеђење мултиетичности у Црној Гори, у циљу постизања адекватне инклузије свих у црногорском друштви и афирмације Уставом гарантованог грађанског концепта државе, детаљно је појаснио државни секретар, мр Божовић.

Састанку су, осим државних секретара и високог комесара, присуствовале и лична савјетница високог комесара Зхазира Кул-Мукхаммед, виша правна савјетница високог комесара Ривер Хустад, виша савјетница високог комесара Тихана Леко и службеница за политичка питања у Мисији ОЕБС-а Карен Гаинер.

Susret Kairata Abdrakhmanova sa državnim sekretarima

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?