VI kontingent VCG odlazi u NATO aktivnost eFP u Letoniji

Objavljeno: 07.06.2021. 15:00 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Načelnik Odjeljenja za operacije Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), potpukovnik Mitar Klikovac, primio je u posjetu poručnika Marka Bajovića, koji će predvoditi VI kontingent VCG u NATO aktivnost Isturenog pojačanog prisustva (Enhanced Forward Presence-eFP) u Letoniji.

Poručnik Bajović će narednih šest mjeseci biti u ulozi komandanta kontingenta, ujedno nacionalnog predstavnika i štabnog oficira u borbenoj grupi, a kontingent čini i izviđačko odjeljenje jačine devet pripadnika, koje se nalazi u sklopu izviđačkog voda Oružanih snaga Slovenije, kao dijela kanadske Borbene grupe.

"Uvjeren sam da će VI kontingent dostojno i profesionalno predstavljati Crnu Goru i Vojsku, kao i njegovi prethodnici", istakao je Klikovac.

Naglasio je da su ovakve aktivnosti odlična prilika za jačanje interoperabilnost sa snagama saveznika i sticanje iskustava, koje će pripadnici kontingenta donijeti nazad u matične jedinice.

"Na ovako odgovornim zadacima, daleko od domovine, budite kao porodica i podržavajte jedni druge. Timski rad je ključ za sve izazove", kazao je potpukovnik.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?