Za kofinansiranje šest projekata NVO podržanih iz fondova EU dodijeljeno 121.277,44 eura

Objavljeno: 24.05.2022. 12:35 Autor: Ministarstvo javne uprave

Ugovori o kofinansiranju šest projekata/programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2022 godinu, koji se u različitim oblastima od javnog interesa sprovode na teritoriji Crne Gore, u ukupnom iznosu od 121.277,44 EUR potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave.

Vlada Crne Gore prepoznaje NVO kao važne partnere u realizaciji izazovnih reformi na putu Crne Gore u EU u implementaciji javnih politika i nastavićemo snažno da podržavamo partnerstvo državne uprave i nevladinog sektora, jer samo snažan i razvijen civilni sektor doprinosi sveukupnom razvoju i prosperitetu našeg društva”, kazao je ministar javne uprave mr Marash Dukaj na potpisivanju Ugovora o kofinansiranju.

On je istakao da je ovo peta Odluka o dodjeli sredstava u ovoj godini, ali prva u mandatu 43. Vlade Crne Gore. Do sada je ukupni iznos dodijeljenih sredstava 355.000 eura, kojim je podržano 35 projekata i programa NVO.

Ministar Dukaj je kazao da je u toku postupak donošenja nove Strategije saradnje organa državne uprave i NVO sektora za period 2022-2026. i priprema novog zakona o NVO radi unaprijeđenja partnerstva državne uprave i NVO sektora.

Ministarstvo je u skladu sa Zakonom o NVO, raspisalo javni konkurs za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa NVO podržanih od strane EU, 20. januara tekuće godine, a kojim je u skladu s tekućim budžetom planirana raspodjela 1.010.000,00 eura. Konkurs je otvoren do 1. decembra 2022. godine, odnosno do utroška cjelokupno opredijeljenog iznosa sredstava za ove namjene.


 

Galerija

gallery.media[0].alt
1/6
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?